Geselecteerde projecten ‘Nederlands oefenen’ – Brussel – 2017 - Terra Nova
16098
post-template-default,single,single-post,postid-16098,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Geselecteerde projecten ‘Nederlands oefenen’ – Brussel – 2017

Geselecteerde projecten ‘Nederlands oefenen’ – Brussel – 2017

Overzicht van de projecten in Brussel die geselecteerd werden in het kader van de projectoproep ‘Nederlands oefenen’.

APPLAUS!

Cultureel animatiecentrum Beursschouwburg vzw

De Brusselse cultuurhuizen bieden anderstalige jongeren thematische oefenkansen Nederlands aan rond kunst en cultuur. De jongeren komen elke sessie samen in één van de kunstinstellingen waar telkens een ander thema aan bod komt. Vrijwilligers/ambassadeurs begeleiden de jongeren en maken hen wegwijs in het (Nederlandstalige) culturele aanbod.

Academie op zijn Vlaams

Maks vzw

Een ludieke en creatieve onderdompeling in het Nederlands. Tijdens het schooljaar mogen jongeren vrij deelnemen aan verschillende workshops: Woord, Film en Techniek, Muziek en Dans. Als het hen bevalt, kunnen zij drie maanden in groep werken aan een eindproduct dat live voorgesteld wordt aan het publiek. De ‘making of’ blikt terug op hun projecten en geeft de evolutie van hun actieve kennis Nederlands weer.

BONGO! Brussel

GO! Scholengroep Brussel

BONGO!  Brussel geeft jongeren van 16 tot 25 jaar de kans om in een veilige context Nederlands te oefenen. Ze proeven van Nederlandstalige vrijetijdsactiviteiten door een quizcircuit in de Brusselse scholen en cultureel-artistieke workshops.