Levensloop. Theater en NT2. - Terra Nova
16500
post-template-default,single,single-post,postid-16500,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Levensloop. Theater en NT2.

Levensloop. Theater en NT2.

Uitnodiging

 

Het theaterteam van Terra Nova in samenwerking met Over Grenzen interpreteert in zijn jongste productie Levensloop een aantal kleinkunstteksten en klankgedichten uit ons Nederlandstalig patrimonium.  Teksten van Zjef Vanuytsel, Boudewijn De Groot, Cees Buddingh,  Guido Gezelle en Joan Manuel Serrat komen aan bod. De cursisten wilden graag  kennismaken met een stukje waardevolle Nederlandstalige cultuur. Al gauw bleek dat poëzie, woordkunst en taalspel universeel zijn.

De titel Levensloop verwijst naar de loop van het leven.  Een kind wordt wakker op ‘een zotte morgen’. Het speelt, leeft, reist en ontdekt als volwassene en verstilt op hogere leeftijd in ‘de nacht’. Die evolutie ontdek je ook in de vertolking.  De sfeer verandert van dartel, speels en uitgelaten over bezinnend naar ingetogen  beschouwend.

De acteurs vertellen, bewegen, beelden uit, dansen, rappen, zingen op life muziek tegen een achtergrond van beeld en muziek.  Ze worden vreemde vogels, geliefden, een boom, reizigers, vertellers, zangers, fluisteraars.  Bovenal blijven ze zichzelf in een verrassende mix van taalspel en expressie.