Naar het theater: Fast Forward - Terra Nova
15908
post-template-default,single,single-post,postid-15908,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Naar het theater: Fast Forward

Naar het theater: Fast Forward

Een namiddagje theater, het is eens wat anders om de lesdag door te brengen dan op de schoolbanken. Niet dat het slecht vertoeven is in de Moutstraat, allerminst. Maar verandering van spijs doet eten. Of beter: lachen, want het spektakel ‘Lachland’ door theatergroep Fast Foward werkt bijzonder aanstekelijk.

Met mijn groep cursisten van de 1.2-klas nam ik de bus naar de Mercelisstraat, waar we ons gezellig in de gemakkelijke zeteltjes nestelden van de tjokvolle theaterzaal.  Wat we daar voorgeschoteld kregen was een interactieve cocktail van woord(spelingen), zang en sketches in absurde tot dagdagelijkse herkenbare situaties.

Eerst moesten onze lachspieren losgemaakt worden: de acteurs  wilden ons beschermen tegen die vreselijke aandoening, lachkramp genaamd, die toch wel zeer nare bijwerkingen kan hebben. Niet vergeten om ook eventjes aan die lachspieren van onze buur te sleuren, een kwestie dat iedereen goed voorbereid is.

De voorstelling loopt vlot en is heel afwisselend met sketches in overvloed : een misverstand in de klas, bij een of andere dienst enkel geholpen worden als je eerst een nummertje trekt, samen met je baas in de lift, de weg vragen naar de bibliotheek in Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen en dit met alle hilariteit en taalmisverstanden erbij… lachsalvo’s bulderen door de zaal. Tussendoor ook even het alfabet oefenen. Ik hoor Bijoux, een cursiste uit mijn klas luidkeels meedoen, hoewel ik 2 rijen voor haar zit. Haar enthousiasme wordt me na de voorstelling bevestigd door Youssef, die met een brede grijns van het hele gebeuren genoot.

 

Wat Vaderlandse geschiedenis werd ons ook gepresenteerd met een foto van een knappe Ambiorix die vergeleken werd met dat sissie-volkje: de oude Romeinen. Het werd klaar en duidelijk waarom wij in deze regionen Nederlands spreken, alles werd mooi uit de doeken gedaan door actrice Els. Meer geschiedenis werd ook  over de doorsnee ‘Vlaamsche’ familie gegeven in de jaren vijftig, tachtig en… de nieuwe tijd. Met bijhorende muziek en visueel zeer goed te begrijpen. Annabell en Mariam, die naast Luc zitten, schateren het uit. Ook de leerkrachten moesten eraan geloven tijdens de voorstelling. Juf Jessy werd op het podium geroepen en mocht meedoen. Achteraf werden leerkrachten uitvoerig met zang en dans bejubeld en bedankt.

Apotheose was de magische goocheltruc waarin de goochelaar, gespeeld door Peter, zowaar zijn assistente … mmmh, wacht eens…  neen, ik verklap het niet: Ik nodig iedereen uit om zelf eens te gaan kijken! Het is de moeite waard. Meer info en video vind je nog op http://www.fast-forward.be

 

 

Een welgemeend dank u welletje aan Lennert Maes, Peter Schoenaert, Latif Aïd en Els Vertongen van Fast Forward voor de gezellige lach-namiddag. En aan Terra Nova, voor de sponsoring.  En òf we er van genoten hebben!

In naam van klas 1.2:

Bijoux, Youssef, Karime, Annabell, Luc, Zohra, Mariam, Faical en ondergetekende, nog ietwat stijf in de kaken omdat hij de opwarming niet al te juist had opgevolgd, Janick.