Theater en NT2 - Taallessen Nederlands in Brussel
15917
page-template-default,page,page-id-15917,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Projecten

Projecten van vzw Terra Nova

 

Op deze pagina vind je voor het lopende werkjaar verslagen en multimediaal materiaal over de projecten van vzw Terra Nova.

 

Theater en NT2 – Taallessen Nederlands in Brussel

Januari 2017

Workshop Traumaverwerking en stressmanagement i.s.m. IAHV

september 2017

Een eerste impressie na de 3-daagse sessie traumaverwerking en stressmanagement in samenwerking met IAHV (International Association for Human Values).

Wij organiseerden deze sessies vanuit de volgende visie. Wij beseffen vaak onvoldoende dat onze cursisten elke dag een ‘onzichtbaar’ rugzakje vol zorgen, angsten, stress, onzekerheid, frustraties, verdriet, … met zich meedragen.  Voor zij optimaal kunnen genieten van ons lessen- of vormingsaanbod, moeten zij eerst een groot deel van dat rugzakje leegmaken.  Pas dan zijn zij klaar om zich te concentreren en optimaal resultaat te halen uit de lessen. Deze 3-daagse heeft hiervoor alvast een kleine aanzet gegeven.

Traumaverwerking en stressmanagement IAHVEnkele getuigenissen :

Anis uit Irak (na richtgraad 4 in een CVO, nu theatercursist bij Terra Nova)

“Ik heb al heel mijn leven veel stress.  Deze oefeningen leren ons hoe we onze angsten en stress kunnen kanaliseren en onder controle houden.”

Madou uit Mali (theater- en NT2 cursist bij Terra Nova)

“Als ik aan alle problemen in mijn land denk, word ik triestig. Ik word er gek van. Maar ook als ik niet meer weet wat te doen, geven deze oefeningen mij energie en het gevoel dat het goed komt”.

Faical uit Marokko (NT2 cursist bij Terra Nova)

“De ademhalingsoefeningen hebben mij geleerd hoe ik mij kan ontspannen.  En dat geeft mij dan opnieuw meer energie.”

Janet uit Armenië (theatercursiste bij Terra Nova)

“In deze cursus heb ik geleerd hoe ik mij beter kan concentreren.  Als ik gefrustreerd ben, doe ik de ademhalingsoefeningen en dan kalmeer ik en worden mijn gedachten weer positiever.”